Liikkuminen

KUUSAMOSSA & LUONNOSSA

Getting Around

KUUSAMO & NATURE

Färdsätt

KUUSAMO & NATUREN

VASTUULLISEN MATKAILUN SITOUMUS

Sitoumus on suunnattu Suomeen tuleville ja Suomessa oleskeleville matkailijoille.

VASTUULLINEN LIIKKUMINEN – LUONNOSSA

Vastuullinen liikkuminen tarkoittaa että kaikkien luonnossa liikkujien on huolehdittava ympäristöstä ja toimia vastuullisesti. Suomessa saamme liikkua luonnossa jokamiehenoikeudella sekä hoitaa myös velvollisuudet. Tutustu LUONTOON.FI -sivuston kautta jokamiehenoikeuksiin ja -velvollisuuksiin liikkua ja virkistäytyä luonnossa. Sivustolta löydät myös säännöt ja ohjeet luonnonsuojelualueilla liikkumiselle.

Pidä luonto puhtaana – vastuullinen retkeilijä ei jätä luontoon muuta kuin vaelluskengän, suksien ja sauvojen jäljet. Retkeilijä kantaa reitiltä kotiin kaiken, mitä on mukanansa sinne vienytkin. SUOMEN LATU selittää mitä plogging on ja miten kivan harrastuksen varjolla voit myös kerätä muiden jättämät roskat pois luonnosta.

Luonnossa liikkujalle suosittelemme myös RETKIETIKETTIIN tutustumista!

VASTUULLINEN LIIKKUMINEN – KUUSAMOSSA

Vastuullinen liikkuja voi lomailla Rukalla ja Kuusamossa ilman omaa autoa. Rukan kylän läheisyydessä majoittuessa olet kaikkien palveluiden äärellä, ja liikkuminen on kätevää esimerkiksi kävellen tai pyörällä.

Tutustu RUKA.FI -sivujen kautta kätevästi Kuusamossa julkisen liikkumisen muotoihin. Useimmat ohjelmapalvelut tarjoavat myös kuljetusta ja noutavat sinut läheltä majoituspaikkaa. Sinulla ei tarvitse käyttää omaa autoa Kuusamossa lomaillessa. Rukalla on monta pyörävuokraamoa ja sähköpyörällä on mukava hurautella paikasta toiseen.

VUOKRAAMOT

TAKSIT

LENTOKENTTÄBUSSI

SKIBUS

KARHUNKIERROSBUSSI

KIMPPATAKSI

HOSSABUSSI

MAISEMAGONDOLI

VASTUULLINEN LIIKKUMINEN – KUUSAMOON

Vastuullinen liikkuja pääsee Rukalle ja Kuusamoon kätevästi bussilla, omalla autolla tai lentäen. Olet sitten tulossa ilman autoa tai omalla autolla niin suosittelemme junamatkaa Ouluun, Rovaniemelle tai Kemijärvelle. Loppumatka taittuu omalla autolla tai bussin kyydillä.

LENTÄEN

AUTOILLEN

JUNA + BUSSILLA

Tutustu paremmin Kuusamoon matkustavien matkaustusvaihtoehtoihin RUKA.FI -sivuilta.

VASTUULLISUUS

Outdoor Passion Finland outdoor seikkailut ovat turvallisia ja suunnitellaan luontoa kunnioittaen. Olemme antaneet ympäristölupauksen ja sen myötä  sitoutuneet toimimaan vastuullisesti ja kestävän matkailun periaatteita noudattaen. Outdoor Passion Finland oppaat ovat ammattitaitoisia ja käytämme laadukkaita varusteita. Noudatamme Metsähallituksen retkietikettiä ja pyydämme kaikkia noudattamaan Suomen takamaastossa liikkuessa jokamiehenoikeuksia ja -velvoitteita.